Glassieraden maken

Alle glassieraden, schalen en objecten maak ik door middel van de glasfuse techniek. Glasfusen is het op elkaar smelten van meerdere lagen en diktes glas in computer gestuurde ovens, of de zgn. hotpot, waarin het stookproces wordt uitgevoerd.
Het biedt onuitputtelijk veel mogelijkheden en het is telkens weer een mooie verrassing wanneer de oven open gaat na het stoken.
Er zijn verschillende mogelijkheden om een workshop te volgen. Een workshop duurt een dagdeel (morgen, middag of avond).

Basis workshop, tijdens deze workshop maakt/ontwerpt u uw eigen glassieraden (2 stuks: bijv. een hanger, een ring of een paar oorbellen ), leer ik u glassnijden en leg ik uit hoe u diverse andere gereedschappen kunt toepassen bij het maken van de sieraden. Nadat de sieraden zijn gemaakt worden ze in een zgn. “hotpot” (een klein oventje) gestookt. Tot slot kiest u een mooie stalen spang,rubberen ketting of lange jasseron ketting uit waar we uw zelfgemaakte glascreatie aan hangen en monteren we het glas op een ring of oorbellen. De kosten voor deze workshop bedragen € 39,50

Workshop vrije keuze ketting, ook tijdens deze workshop leer ik u glassnijden en het toepassen van de diverse andere gereedschappen die u nodig heeft om een mooie ketting te  maken naar uw ontwerp en keuze  van zelfgestookte stukken glas in combinatie met handgemaakte keramiekkralen, halfedelstenen, metalen buisjes, (gekleurd) rubber of bantu (kleine stalen ringetjes). De kosten voor deze workshop zijn vanaf € 45,-

Het is beslist niet noodzakelijk om super creatief te zijn. Ik begeleid u en stapsgewijs komen we tezamen tot een mooi sieraad.

We kunnen in overleg een workshop datum afspreken. Ook is het mogelijk om met een grotere groep een workshop te volgen.

(Tuin)Beelden maken

Voor het maken van beelden werk ik met een textielverharder. Dit is een milieuvriendelijke dikke vloeibare substantie die in heel korte tijd uithardt (enkele uren). Na totale uitharding (3 weken) kan het zelfs buiten worden gezet.
Tijdens een workshop werken we vanuit een basisframe dat we zelf (eventueel met behulp van mij) maken. Dit frame gaan we vervolgens op onze eigen creatieve wijze vormen waarna we het in model brengen met in textielverharder gedrenkte stof of we vormen het met een klei  gemaakt van textielverharder en stone-art. Daarna kunnen we het beeld tot in detail afwerken. Op deze manier ontstaat een prachtig beeld.

Een idee om een beeld te maken moet bij mij broeien, geboren worden! En wanneer ik  dan het totaalplaatje in mijn hoofd heb ga ik aan de slag. Hierbij  helpt de veelzijdigheid van de textielverharder mij telkens weer met het uitwerken en toepassen van al mijn fantasieën om een beeld te laten ontstaan.

Wanneer ik uw interesse heb gewekt om zelf aan de slag te gaan en een mooi (tuin)beeld te maken kan dat.
Een workshop duurt een dagdeel (duur 3 uur) of een hele dag en is incl. koffie, thee.
Tijdens deze workshop kunt u een beeld(en) maken volgens uw eigen fantasie of aan de hand van een van de foto’s uit de beeldengalerie.
Ook hier geldt dat u beslist niet super creatief hoeft te zijn. Ik begeleid u en stapsgewijs maken we samen een mooi (tuin)beeld.

De kosten voor een dagdeel workshop bedragen € 45,- en een dag workshop € 79,50
We kunnen in onderling overleg een datum voor een workshop afspreken. Ook is het mogelijk om met een grotere groep een workshop te volgen.

Bent u graag creatief bezig? Kijk dan ook eens op www.atelierflowers.nl, de website van Patty van Keulen, voor een “groene” workshop.